Rusia denuță dezbaterea din SUA dintre Trump și Biden: 'Se creează o competiţie a antipatiei faţă de Rusia'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-10-2020 06:10
Actualizat: 24-10-2020 00:03

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dimitry Peskov, a declarat că Rusia a devenit o constantă în toate dezbaterile electorale din Statele Unite și că „se creează o competiţie a antipatiei faţă de Rusia”. În dezbaterea de joi seară, cei doi contracandidaţi pentru preşedinţia SUA au discutat şi subiecte de politică externă, iar Rusia a fost menţionată, relatează Mediafax.

Donald Trump a spus că nimeni nu a impus sancţiuni mai aspre asupra Rusiei, în timp ce Joe Biden a susţinut că Rusia caută să îl împiedice să fie ales. Acesta a mai declarat că orice ţară care va interveni în alegerile din America va plăti un preţ pentru asta, dacă el va câştiga.

„Regretăm că această competiţie a antipatiei faţă de Rusia a devenit o constantă în toate procesele electorale din SUA. Suntem perfect conştienţi de acest lucru şi nu putem decât să ne exprimăm regretul”, a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

Oficialii americani au raportat că hackerii ruşi au ţintit reţelele a zeci de guverne de stat şi locale din Statele Unite în ultimele zile şi au furat date de la cel puţin două servere.