Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

Basilica
Sfantul Dimitrie

Reprezentanții asociației Reset solicită anularea pelerinajului din București organizat în cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou. Ei au trimis o scrisoare deschisă adresată autorităților laice și religioase unde vorbesc despre situația în care se află Capitală din cauza epidemiei de Covid 19. Pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou va fi organizat în perioada 25-27 octombrie. Scrisoarea Reset se numește „Pelerinajul la Sf. Dimitrie cel Nou, nimic nou sub soare. Aceleași măsuri că la Sfânta Parascheva” și este adresată secretarului de stat MAI, Raed Arafat, prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ministrului de Interne, Marcel Vela, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, informează Mediafax.

În cadrul scrisorii, cei de la Reset descriu situația complicată din București cu o rată de infectare de 3,25 la mia de locuitori și cu 800 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă. Ei susțin că autoritățile au luat aceleași măsuri ca la pelerinajul de la Iași care nu au fost respectate.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

„Patriarhia va organiza un pelerinaj la care sunt așteptați mii de oameni, care, cel mai probabil, nu vor respecta măsurile de protecție și distanțare, după cum am văzut că s-a întâmplat la Iași.... Vocea dvs. comună poate salva vieți și poate deveni farul de care cetățenii acestei țări au nevoie indiferent de confesiunea religioasă de care aparțin. Pentru a demonstra toate acestea, considerăm că pelerinajul organizat în cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou ar trebui anulat. Este o decizie grea, nepopulară, însă binevenită în condițiile în care Bucureștiul a trecut în scenariul roșu, secțiile ATI sunt pline și medicii vorbesc deja de situații în care vor fi nevoiți să aleagă pe cine să salveze și pe cine nu. Până vine Salvarea de sus, nu ar fi înțelept să încercăm să ne-o asigurăm mai întâi aici, pe Pământ?”, scrie în scrisoarea semnată de Reset.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.