Puternice tensiuni în SUA înainte de alegerile prezidențiale. Restricţii de circulaţie la Philadelphia, după două nopţi de violenţe (oficial)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 29-10-2020 05:59

Oraşul american Philadelphia, zguduit de două nopţi de confruntări violenţe şi jafuri declanşate de moartea unui bărbat de culoare împuşcat de poliţie, a anunţat miercuri restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

Acest anunţ, făcut pe site-ul oraşului, survine în momentul în care preşedintele Donald Trump a subliniat miercuri responsabilitatea primăriei democrate pentru aceste violenţe. ''Ceea ce văd este teribil şi, sincer, primarul sau oricine le permite oamenilor să protesteze şi să jefuiască fără să-i oprească este teribil'', a spus preşedintele republican la Las Vegas, unde acesta îşi continuă întâlnirile de campanie cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal luni, în urma unei altercaţii cu poliţia. Potrivit rudelor acestuia, Wallace, care era înarmat cu un cuţit în timpul confruntării, suferise o cădere nervoasă.

Sute de protestatari cerând dreptate socială s-au confruntat cu poliţia în noaptea următoare, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei, după manifestaţiile de anvergură izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd, la sfârşitul lui mai, la Minneapolis, în timpul unei arestări brutale.