Autoritățile din Cluj se pregătesc de ce este mai rău, după creșterea cazurilor Covid-19: spitalul de urgență alocă 74 de noi paturi pentru bolnavi

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 05-11-2020 16:29

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca anunță că va intra din nou în lupta cu Covid-19 și de luni vor fi puse la dispoziția bolnavilor încă 74 de paturi. Potrivit unui comunicat al spitalului, din 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți COVID-19. Conducerea unității medicale estimează că aceasta va funcționa la capacitate optimă începând de luni, 9 noiembrie, relatează Mediafax.

În total, 68 paturi cu posibilitate de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID-19.

Conducerea spitalului precizează că secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal, Secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie, iar - serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal.

„În același timp, în clădirea Palat Nou (str. Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți, care necesită terapie de urgență, sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID-19”, se arată în comunicat.

Citește și: Procurorul general face adrese de pe Emag - Ordinul împotriva porumbeilor, plagiat după instrucţiunile de folosire a unui dispozitiv electronic

În perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi.

Reprezentanții spitalului anunță că în funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, inclusiv prin creșterea numărului de paturi de terapie intermediară sau terapie intensivă.