Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general face adrese de pe Emag - Ordinul împotriva porumbeilor, plagiat după instrucţiunile de folosire a unui dispozitiv electronic

Săptămâna trecută, procurorul general Gabriela Scutea şi-a atras în sistemul judiciar porecla "doamna cu porumbei", după ce a transmis secţiilor din subordine o adresă prin care cere să se ia măsuri împotriva porumbeilor care îşi fac veacul pe faţada clădirii PÎCCJ. Argumentele procurorului general împotriva porumbeilor sunt copiate din instrucţiunile de folosire a unui dispozitiv electronic împotriva păsărilor, disponibil pe site-ul EMag.

Procurorul general afirmă în adresa transmisă secţiilor şi serviciilor din subordine, că "în ultima perioadă a crescut numărul păsărilor (porumbei) care staționează sau își fac cuib pe cornișele fațadei imobilului și în dreptul ferestrelor, iar găinațul acid al acestora este foarte coroziv și afectează atât fațada clădirii cât și vopseaua autovehiculelor". "De asemenea, ca dăunători pentru igienă, este cunoscut faptul că porumbeii transmit paraziți cum ar fi căpușele, acarienii, păduchii și ploșnițele specifice lor precum și altor specii, iar găinațul contaminează aerul, având un miros greoi", mai afirmă Scutea, care adaugă că „problema porumbeilor” se datorează în principal faptului că unii salariați din cadrul PÎCCJ hrănesc cu regularitate aceste păsări, creându-le astfel obișnuință și chiar dependență.

Mare parte din textul adresei este copiat din descrierea sistemului de protecţie contra porumbeilor Pestmaster, disponibil pe site-ul EMag.

"Porumbeii ciugulesc cu ciocul lor bucati de zid si de tencuiala subtire, deoarece au nevoie de substantele aflate in granulele de nisip. Ei murdaresc de asemenea cu excremente (gainat) peretii, pietele, strazile etc. Pe langa aceasta, gainatul de porumbel contamineaza aerul, avand un miros greoi. Costurile curateniei, mai ales la cladiri, sunt deseori consi­derabile. In plus, substantele din excremente, de exemplu acidul nitric, pot sa deterioreze materialul de constructie (beton, piatra de nisip, tiglele precum si straturile de cupru, aluminiu si zinc). Ca daunatori pentru igiena, porumbeii transmit paraziti, cum ar fi capusele de porumbei, acarienii, paduchii si plosnitele specifice lor precum si alte specii", se arată în descrierea produsului.

Potrivit unor surse, adresa semnată de Gabriela Scutea este şi o sursă de nemulţumire în PÎCCJ, persoane de la cabinetul prim-adjunctului Licu fiind printre cele care hrăneau zilnic porumbeii. Acum, un asemenea gest a devenit abatere disciplinară. Potrivit legii, constituie abatere disciplinară "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.