Cum racolează Moscova spioni în Occident

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 06-11-2020 15:11

Străinii sunt de acord să coopereze cu serviciile de informații rusești atât din motive ideologice, cât și din motive materiale, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) din Rusia, Serghei Naryshkin.

"Este o atitudine față de politica internațională a Rusiei”, a spus Naryshkin. „Și, credeți-mă, există o mulțime de oameni rezonabili și independenți, independenți și gânditori în lume, care simpatizează politica externă a Rusiei, disponibilitatea Rusiei de a apăra și de a susține valorile umane universale, de a urma o politică pașnică și, dacă doriți, sunt impresionați de capacitatea Rusiei de a-i proteja pe cei slabi, dacă este necesar", a adăugat șeful SVR.

Citește și: Procurorul general face adrese de pe Emag - Ordinul împotriva porumbeilor, plagiat după instrucţiunile de folosire a unui dispozitiv electronic

În același timp, potrivit lui, există și un factorul financiar, legat de bani: „Ei bine, uneori există și factorul material.”