Medicul șef al UPU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 12-11-2020 10:30

Medicul șef al UPU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat, joi, din funcție, în locul său conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu urmând să numească un alt șef care să conducă UPU în perioada pandemiei de COVID-19, relatează Mediafax.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conf.dr. Liliana Coldea, a declarat, joi dimineața, pentru MEDIAFAX, că medicul Bogdan Csillag, șeful UPU Sibiu, și-a depus demisia.

„Am înregistrat demisia domnului doctor. Vom numi un șef interimar în locul său, care să conducă UPU Sibiu în perioada pandemiei. Este vorba de dr. Constantin Roșca”, a spus Coldea.

Coldea nu a vrut să facă publice motivele demisiei șefului UPU, însă în ultima perioadă, cât medicul Bogdan Csillag a fost în concediu medical, înlocuitorul său, dr. Voichița Halmaghi a povestit, în ședința CJSU situația grea din UPU Sibiu, unde este lipsă de personal și un număr foarte mare de bolnavi COVID-19, cerând ajutorul autorităților. Medicul a fost, însă, apostrofat de prefectul Mircea Crețu.

Citește și: Avocatul Radu Chiriță, analiză tranșantă și tristă despre alegeri: 'Școala vieţii poate l-o fi ridicat pe Steve Jobs, dar pe milioane i-o dus în puşcării'

Doctorul Constantin Roșca a fost șef al UPU Sibiu înainte de dr. Bogdan Csillag, însă la terminarea mandatului nu a mai vrut să concureze pe acest post.

Bogdan Csillag rămâne în echipa de medici a UPU Sibiu, el având experiență în servicii de urgență, atât în cadrul UPU, cât și în cadrul SMURD.