Ministrul Sportului din Franța, românca Roxana Mărăcineanu, reacție la incidentul cu Sebastian Colțescu

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 09-12-2020 06:10
Actualizat: 09-12-2020 07:16

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a salutat solidaritatea jucătorilor echipelor PSG şi Istanbul Başakşehir, care au părăsit terenul, după ce arbitrul Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" referindu-se la un antrenor secund al formaţiei turce.

Citește și: SURSE - Nicolae Ciucă are opoziție consistentă în PNL

"În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor şi solidaritatea lor", a scris fosta înotătoare de origine română, pe Twitter.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.