Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Nicolae Ciucă are opoziție consistentă în PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să asigure conducerea interimară a Guvernului până la formarea unui nou Executiv, Nicolae Ciucă, nu este dorit de o parte din liderii județeni PNL pentru funcția de prim-ministru plin, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

O ședință de conducere a partidului, pe marginea candidatului la funcția de premier, urmează să aibă loc vineri. În discuțiile informale de până acum, mai mulți lideri județeni s-au poziționat intern împotriva ideii ca Nicolae Ciucă să rămână premier plin. O parte din liberali susțin că nu pune nimeni la îndoială seriozitatea și profesionalismul lui Nicolae Ciucă, dar unii lideri județeni nu mai doresc în fruntea Executivului experiențe 'tehnocrate' după episodul guvernării Dacian Cioloș.

În partid circulă insistent informația că președintele Klaus Iohannis ar fi decis deja să-l desemneze premier plin pe Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și premier interimar. De asemenea, Klaus Iohannis ar duce acum negocieri prealabile cu alte formațiuni pentru impunerea lui Nicolae Ciucă. Militar de carieră, Nicolae Ciucă este general (r) și a fost șef al Statului Major General. El a ajuns ministru al Apărării în Guvernul Ludovic Orban la recomandarea Cotroceniului, au declarat surse din PNL pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liderii PNL urmează să aibă în această seară o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Liberalii așteaptă să audă de la șeful statului pe cine vrea să instaleze premier.

Până atunci, liberalii s-au reunit marţi dimineață într-o şedinţă restrânsă, la sediul central al partidului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii evaluează mai multe variante posibile de premier dar nu a vrut să dea încă nume. „Am evaluat mai multe variante posibile, când vom lua o decizie, evident, şi împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu partenerii cu care formăm majoritatea parlamentară”, a spus preşedintele PNL, întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi varianta de premier.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că el nu va fi desemnat premier.

"Premierul îl va alege preşedintele României din propunerile făcute de PNL. Eu îmi văd lungul nasului, am suficientă forţă politică - sunt liderul delegaţiei româneşti în PE, sunt prim-vicepreşedinte al celui mai mare partid din România şi, de asemenea, am o poziţie extrem de importantă în PNL. Cred că este suficient pentru moment”

El a precizat că are o părere "extrem de bună" despre premierul interimar Nicolae Ciucă, întrebat dacă acesta este o variantă pentru conducerea noului Cabinet. Despre varianta Eduard Hellvig prim-ministru, el a susţinut că poziţia acestuia este "extrem de importantă" la SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.