Premierul nipon îi îndeamnă pe japonezi să petreacă sărbătorile de Anul Nou 'în linişte'

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 25-12-2020 15:46

Premierul nipon Yoshihide Suga i-a îndemnat vineri pe japonezi să petreacă sărbătorile de Anul Nou "în linişte" şi să evite reuniunile ample cu familia şi prietenii, pentru a limita recenta creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus, relatează Kyodo şi Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful executivului nipon a respins totodată, în conferinţa sa de presă de final de an, necesitatea de a declara din nou stare de urgenţă, adăugând că guvernul său doreşte ca parlamentul să adopte legislaţia necesară pentru a acorda compensaţii restaurantelor, barurilor şi altor localuri nevoite să-şi scurteze programul de funcţionare.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

Experţii în sănătate afirmă că starea de urgenţă, declarată ultima dată în Japonia în aprilie, nu este necesară în acest moment, a precizat Suga.

Numărul zilnic al infecţiilor raportate cu noul coronavirus s-a ridicat la 884 vineri în capitala Tokyo, după recordul din ajun de 888 la Tokyo şi peste 3700 în toată ţara.

Premierul japonez a mai spus că Japonia va interzice intrarea cetăţenilor străini care au călătorit recent în Africa de sud, unde a fost depistată o nouă variantă de coronavirus, după decizia similară anunţată miercuri pentru Marea Britanie.