Ce riști când bei cafea decofeinizată

Autor: Radu Pop
Publicat: 04-01-2021 04:00
Actualizat: 03-01-2021 23:26

Consumul de cafea decofeinizată poate şi el să aibă câteva riscuri pentru sănătate, chiar dacă nu conţine cofeină, avertizează mulţi medici şi nutriţionişti, scrie Adevărul. Chiar dacă despre cafeaua decofeinizată se spune că este o alternativă sănătoasă la cea cofeinizată, ea poate fi la fel de nocivă pentru sănătate.

Citește și: Urmează debarcarea Avocatului Poporului (surse)

Bând cafea fără cofeina, este posibil să ingeraţi produse chimice periculoase. Boabele de cafea conţin în mod natural cofeina, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, în urma unui proces industrial. „Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi" a explicat William Li, medic, preşedinte şi directore medical la Fundaţia Angiogenesis.

În plus, aceste profuse chimice pot produce probleme de sănătate importante . De exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. Medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos. „Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central", a confirmat medicul AVA Williams. Aceste produse pot afecta sistemul nervos, provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.