Atletul sud african Luvo Manyonga, medaliat olimpic la săritura în lungime a fost suspendat pentru încălcarea regulamentului antidoping

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 08-01-2021 22:37

Atletul sud african Luvo Manyonga, medaliat olimpic cu argint la săritura în lungime a fost suspendat provizoriu pentru încălcarea regulamentului antidoping referitor la localizarea atleților în vederea testării inopinate antidoping, anunță BBC Sports, potrivit Mediafax.

Sportivul de 30 de ani, care a luptat în trecut împotriva dependenței de droguri, încă înainte de câștigarea argintului olimpic la Rio 2016, a fost pus vineri sub acuzare de Unitatea de Integritate a Atletismului (AUI).

Manyonga este printre favoriții la câștigarea aurului la Tokyo, după ce a câștigat titlurile din 2017 și 2018 din Commonwealth.

În 2012, Manyonga a fost suspendat din atletism timp de 18 luni după ce a fost testat pozitiv la metanfetamina.

Citește și: Ministrul Justiției, despre DOSARUL lui Lucian Bode: ‘Este o discuție pur și simplu care nu trebuie făcută publică’

AIU susține că sportivii trebuie să ofere detalii exacte și actualizate despre locul în care se află, ca o modalitate de „asigurare a respectării regulilor antidoping”.

Un sportiv va primi o penalizare dacă acesta nu își prezintă locația până la termenul solicitat, nu a furnizează administratorilor AUI detalii actualizate sau suficiente sau nu este disponibil pentru testare într-un interval de timp convenit de 60 de minute.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, trei teste doping inopinate ratate într-un interval de 12 luni sunt considerate ca o infracţiune şi atrage o suspendare de până la doi ani.

În cazul lui Luvo Manyonga, ar putea fi impusă o interdicție de până la doi ani pentru încălcarea regulilor de localizare.

În mai anul trecut, Manyonga a mai fost amendat și pentru consum de alcool în locuri publice și pentru încălcarea restricțiilor stricte din Africa de Sud.