Tată și fiu trimiși în judecată pentru tentativă de omor: l-au atacat pe un bărbat cu o toporișcă și o țeavă metalică

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 25-01-2021 15:36

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a doi inculpaţi, dintre care unul minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează Agerpres.

Într-un comunicat remis AGERPRES, luni, de Biroul de presă al unităţii de parchet se arată că, pe 26 decembrie 2020, între inculpatul minor şi o altă persoană a avut loc o discuţie în contradictoriu în cadrul căreia cei doi şi-au adresat reciproc cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, împrejurare în care persoana vătămată a intervenit ferm între aceştia, reuşind să aplaneze starea conflictuală.

Deranjat de situaţia în care a fost pus, inculpatul minor a povestit tatălui său cele întâmplate, iar pe 30 decembrie 2020, cei doi au urmărit victima până a ajuns în incinta unei spălătorii auto unde cei doi agresori, înarmaţi cu o toporişcă şi o ţeavă metalică, i-au aplicat acesteia mai multe lovituri în zona capului şi la nivelul corpului.

Persoana vătămată a reuşit la un moment dat să fugă, dar s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol, unde inculpaţii au continuat să o lovească de câteva ori cu obiectele cu care erau înarmaţi.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

În cele din urmă, persoana vătămată a reuşit să se refugieze în incinta unui service auto situat în curtea acelei spălătorii.

Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat pentru vindecare un număr de 12 - 14 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit procurorilor, ''incidentul a fost de scurtă durată, însă foarte intens, creând panică şi temere persoanelor ce se aflau în zonă, niciuna dintre acestea neavând curajul să intervină pentru a aplana conflictul''.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.