George Shultz, fostul secretar de stat al preşedintelui american republican Ronald Reagan, a murit la vârsta de 100 de ani

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 07-02-2021 23:12

George Shultz, fostul secretar de stat al preşedintelui american republican Ronald Reagan şi arhitect important al diplomaţiei americane de la sfârşitul Războiului Rece, a decedat sâmbătă la vârsta de 100 de ani, a anunţat duminică Hoover Institute, informează AFP, relatează Agerpres.

"Unul dintre cei mai mari strategi ai tuturor timpurilor, care a activat în timpul a trei preşedinţi americani, George P.Shultz a decedat pe 6 februarie", a precizat pe site-ul său acest centru de reflecţie afiliat universităţii californiene Stanford. "Shultz a jucat un rol-cheie, împreună cu preşedintele Ronald Reagan, în modificarea cursului istoriei, folosind toate instrumentele diplomaţiei pentru a pune capăt Războiului Rece", adaugă acest institut, în care fostul ministru a fost membru timp de peste 30 de ani.

George Shultz a ocupat de-a lungul vremii patru funcţii diferite în cadrul guvernului federal american: ministru al afacerilor externe, ministru al trezoreriei, al muncii şi pentru buget.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Un alt secretar de stat al unei preşedinţii republicane, Condoleezza Rice, a salutat memoria unui "mare om de stat american" şi "adevărat patriot", care "a făcut lumea mai bună".