A patra medalie de aur pentru Sturla Holm Laegreid la Campionatele Mondiale din Slovenia

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 22-02-2021 09:32

Norvegianul Sturla Holm Laegreid, care a împlinit sâmbătă 24 ani, a cucerit patru medalii de aur la prima sa participare la Campionatele Mondiale de biatlon, care s-au încheiat duminică la Pokljuka, în Slovenia, potrivit Agerpres.

 


Foto: (c) ANTONIO BAT/EPA



În ultima zi a competiţiei, Laegreid a reuşit să se impună în proba de 15 km cu startul în bloc, trecând primul linia de sosire, în 36 min 27 sec 2/10, cu un tur de penalitate, după o ratare la tir. El l-a devansat cu 10,2 secunde pe compatriotul său Johannes Dale, medaliat cu argint, în timp ce francezul Quentin Fillou Mailler a ocupat treapta a treia a podiumului, la 12,8 secunde, ambii cu câte două ţinte ratate.

Citește și CODICELE atacului lui Băsescu la adresa DNA și susținerea SIIJ contra Direcției-Fratele și nepotul său, condamnați definitiv în spețe DNA, fiica sa ÎN AȘTEPTARE

 


Foto: (c) ANTONIO BAT/EPA



Deţinătorul titlului mondial, norvegianul Johannes Boe, s-a clasat pe poziţia a opta, la 45,4 secunde, după cinci ratări la tir.

Sturla Holm Laegreid câştigase anterior aurul la 20 km individual, ştafetă masculină şi ştafetă mixtă.

Norvegia a ocupat primul loc în clasamentul final al Campionatelor Mondiale de biatlon din acest an, cu un total de 14 medalii (7 de aur, 3 de argint şi 4 de bronz), urmată de Franţa - 7 (2-2-3) şi Suedia - 6 (1-3-2).