Maratonul de la Boston se va disputa cu un număr maxim de 20.000 de participanţi

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 16-03-2021 13:33

Ediţia din acest an a Maratonului de la Boston, programată pe 11 octombrie, se va disputa cu un număr maxim de 20.000 de alergători, pentru a facilita o mai bună distanţare sociale în timpul cursei, ţinând cont de pandemia de coronavirus, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul de participanţi autorizat în acest an este cu 33% mai mic decât numărul obişnuit de alergători, la una dintre cele mai prestigioase curse de maraton din lume.

Asociaţia atletică din Boston (BAA), care organizează maratonul, a precizat că a lucrat în strânsă legătură cu autorităţile locale şi ceilalţi parteneri, pentru a stabili o dimensiune adecvată a cursei, al cărei traseu se întinde din suburbia Hopkinton până în centrul Bostonului, precum măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Citește și: Dinu Pescariu a DESFIINȚAT-o SCURT pe Elena Udrea la instanță - „Mi-a cerut să preiau prin firma mea o creanță de 900.000 de euro”

Maratonul de la Boston, care se desfăşoară în mod obişnuit în una aprilie şi atrage în general peste 30.000 de alergători din întreaga lume, s-a desfăşurat anual începând din 1897, fiind anulat pentru prima oară în istoria sa anul trecut, din cauza pandemiei, care i-a obligat pe organizatori să amâne şi ediţia din acest an cu câteva luni.

Astfel, cele mai importante şase curse de maraton din lume se vor desfăşura anul acesta într-un interval de doar şase săptămâni, începând cu Maratonul de la Berlin, pe 26 septembrie, şi terminând cu cel de la New York, care va avea loc pe 7 noiembrie.

La ediţia 2019 a Maratonului de la Boston s-au înscris 30.234 de alergători, conform site-ului BAA.