Diana Șoșoacă și George Simion au primit amenzi URIAȘE, după protestele din Piața Victoriei

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 01-04-2021 06:31

Senatorul Diana Șoșoacă, dar și liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, fiecare, cu câte 15.000 de lei în urma protestului anti-restricții de luni, 29 martie, din Capitală, potrivit unor surse citate, miercuri seară, de Realitatea PLUS.

Citește și: JUSTICE LEAKS, episodul 3 | Magistraţii şi politicienii lor preferaţi - 'Dai în mine, dai în fabrici şi uzine'

Aceștia au fost amendați pentru că au organizat o adunare publică, protestul, la care au participat peste 100 de persoane, cât permite legea.

De asemenea, încă 5 persoane implicate în protestul din București ar fi fost amendate tot cu câte 15.000 de lei.

De la intrarea în vigoare a restricțiilor, duminică, 28 martie, în toată țara, inclusiv în Capitală, mii de oameni au ieșit pe stradă să protesteze pentru eliminarea purtării măștii, a interzicerii circulaiei după ora 22.00 și a celorlalte măsuri impuse de Guvern pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Manifestațiile anti-restricții ce s-au desfășurat luni seară în Capitală, pentru a doua zi la rând, au fost anunțate și conduse de George Simion și de fosta sa colegă de partid Diana Șoșoacă. Inițial, George Simion a susținut că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contraziceau. Luni, 29 martie, George Simion s-a aflat în grupul de protestatari de la Piața Universității, iar Diana Șoșoacă printre cei de la Piața Victoriei.