Ministrul Educației: 'Am fost somați și amenințați să oprim această campanie de informare'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 22-04-2021 22:25
Actualizat: 22-04-2021 22:32

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că a primit sute de mesaje de amenințare după ce a derulat campania de informare în școli în privința vaccinului anti-Covid-19. Ministrul nu a precizat cine a transmis aceste mesaje.

„Sunt păreri împărțite și diverse. Părinții spun că s-ar simți conforbabili dacă profesorii ar fi vacinați, dar am primit și contra. O să analizăm și o să vedem. Posibilitatea de vacinare la cei din clasa a XII-a e foarte mare.

Am fost somați, mai mult sau mai puțin oficial, dar am fost somați să oprim această campanie de informare. Sunt sute de mesaje. Nu o să pun accent pe amenințări. Sunt mii de mesaje. Și pentru mine e greu de înțeles, mai ales dacă vin din partea unor persoane care beneficiează de educație”, a spus Sorin Cîmpeanu, la postul Digi24.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

Potrivit lui Cîmpeanu, până joi s-au vaccinat aproape 153.000 de cadre didactice, dar de două săptămâni progresele sunt lente. În total, sunt 350.000 de angajați în sistem.