India este aproape de DEZASTRU: Un nou RECORD MONDIAL de cazuri, aproape 350.000, în numai 24 de ore

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-04-2021 11:54

India a raportat duminică circa 350.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record mondial, iar autorităţile locale au decis să prelungească cu o săptămână lockdown-ul impus în capitala New Delhi, informează AFP.

Această ţară de 1,3 miliarde de locuitori, confruntată cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, a înregistrat duminică 349.691 de noi contaminări şi 2.767 de noi decese asociate COVID-19, un record naţional de la începutul pandemiei.

"Am decis să prelungim lockdown-ul pentru o săptămână", a anunţat şeful guvernului local din Delhi, Arvind Kejriwal. "Pierderile provocate de coronavirus continuă şi nu există răgaz", a adăugat el.

Citește și: Șeful OMS confirmă că situația din India este DEVASTATOARE: 'Arată ce poate face virusul'

Cu 20 de milioane de locuitori, capitala este metropola indiană cea mai afectată de epidemie. Un lockdown de o săptămână a fost impus în metropolă luni, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor, confruntate cu o gravă lipsă de oxigen.

Criza evidenţiază încă o dată starea deplorabilă a sistemului sanitar din India, în timp ce furia cu privire la presupusa lipsă de pregătire a guvernului federal în faţa acestui val epidemic creşte.

Duminică, Twitter a confirmat că a şters, la cererea autorităţilor indiene, zeci de tweet-uri care criticau executivul.

Citește și: VIDEO Morții Covid sunt incinerați pe stradă în New Delhi

Unele tweet-uri proveneau de la politicienii din opoziţie care denunţau lipsa resurselor din spitalele unde pacienţii au murit din cauza lipsei de oxigen.

”Atunci când primim o cerere care poate fi primită legal, o examinăm prin prisma regulilor Twitter şi legilor locale”, a anuţat într-un comunicat Twitter.

India a înregistrat în ultimele şapte zile peste două milioane de contaminări cu noul coronavirus - reprezentţnd o creştere cu 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit unor date compilate de AFP.

În ultimele şapte zile, India a înregistrat peste două milioane de cazuri noi, o creştere de 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor colectate de AFP.

New Delhi nu este singura metropolă indiană în care este impus în prezent un lockdown.