Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OMS confirmă că situația din India este DEVASTATOARE: 'Arată ce poate face virusul'

Reuters
incinerare

Vaccinurile anti-COVID-19 continuă să fie inaccesibile ţărilor cele mai sărace, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat vineri, la un an de la crearea schemei globale COVAX care caută să asigure un acces cât mai echitabil la vaccinuri.

''Circa 900 de milioane de doze de vaccin au fost administrate la nivel global, dar peste 81% s-au îndreptat către ţările cu venituri mari, sau medii spre mari, în timp ce ţările cu venituri reduse au primit numai 0,3%'', a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

Citește și: VIDEO Morții Covid sunt incinerați pe stradă în New Delhi

El s-a declarat de asemenea îngrijorat în legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19 în India, ţară care a înregistrat vineri un nou record, cu peste 330.000 de noi îmbolnăviri, sistemul ei sanitar fiind copleşit de pacienţi şi afectat de accidente şi de insuficienţa oxigenului medical, scrie agerpres.ro.

''Situaţia din India este o reamintire devastatoare a ceea ce poate face virusul'', a avertizat Tedros la un briefing online. ''Statele cu venituri mici testează mai puţin de 5% comparativ cu cele cu venituri mari şi majoritatea încă au dificultăţi de aprovizionare cu suficient oxigen şi dexametazonă'', a mai spus el, referindu-se de steroidul ieftin administrat pacienţilor cu forme severe de COVID-19, tratament aprobat de OMS.

Citește și: COVID-19 - Furt de vaccinuri în India. Hoțul a returnat prada cu un bilet în care își cere scuze

Prin schema globală COVAX au fost până în prezent distribuite 40,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 către 118 ţări, cu obiectivul ca până la sfârşitului anului să fie distribuite două miliarde de doze, OMS şi alianţa pentru vaccinuri Gavi - care administrează iniţiativa în comun - încercând pentru aceasta să încheie contracte cu mai mulţi producători de vaccinuri şi să rezolve problemele de distribuţie a dozelor produse în India de AstraZeneca, în prezent principala sursă de achiziţii pentru mecanismul COVAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.