Preşedintele Federaţiei germane de fotbal şi-a oficializat demisia

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 17-05-2021 15:23

Fritz Keller, preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), determinat să demisioneze în urma unui conflict cu unul din opozanţii săi, şi-a oficializat, luni, demisia pe care o anunţase pe 11 mai, informează AFP, potrivit Agerpres.

Problema succesiunii sale nu a fost rezolvată încă, în ciuda faptului că DFB este marcată de mai mulţi ani de tensiuni interne care au afectat într-o anumită măsură funcţionarea sa.

DFB, care are de gestionat organizarea EURO 2024, este pe cale să numească un nou selecţioner pentru a-l înlocui pe actualul antrenor al naţionalei, Joachim Loew, care va părăsi banca tehnică după EURO 2020 din această vară.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

Directorul DFB, Oliver Bierhoff, este în negocieri cu Hansi Flick, antrenorul demisionar al echipei Bayern Munchen, pentru a prelua postul de selecţioner, iar discuţiile sunt avansate.

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, se afla sub presiune după ce l-a comparat pe unul din opozanţii săi cu un judecător nazist, anunţându-şi săptămâna trecută demisia din funcţie.

Keller, în vârstă de 64 de ani, se afla sub tirul criticilor după ce l-a comparat la finele lunii aprilie pe unul din adjuncţii săi cu un trist judecător al regimului nazist, Roland Freisler, care a trimis zeci de opozanţi la moarte şi a participat la conferinţa de la Wannsee care a decis holocaustul.

DFB anunţase că Fritz Keller îşi va depune mandatul după ce va compărea în faţa unei comisii interne a DFB, pentru a răspunde de derapajul său verbal.

Deşi s-a scuzat şi a acceptat să răspundă pentru afirmaţiile sale, Keller a fost forţat să demisioneze de către mai mulţi preşedinţi ai federaţiilor regionale, care i-au cerut să părăsească funcţia.

Keller, preşedinte al clubului SC Freiburg, a fost ales în unanimitate în august 2019, cu misiunea de a readuce normalitatea în cadrul puternicei DFB, marcată de mai mulţi ani de conflicte de interese şi suspiciuni de corupţie.

Predecesorul său, Reinhard Grindel, a fost nevoit să demisioneze pentru a fi acceptat un cadou de mare valoare. Şi predecesorul lui Grindel, Wolfgang Niersbach, a părăsit funcţia în 2015 ca urmare a unui scandal: el a fost trimis în judecată în cadrul unor suspiciuni de cumpărare de voturi pentru atribuirea Cupei Mondiale din 2006 din Germania.