Maraton al vaccinării pentru adolescenţi, la Ploieşti, pentru a marca Ziua Copilului

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 30-05-2021 22:17

Autorităţile din Prahova organizează, luni şi marţi, un maraton al vaccinării dedicat adolescenţilor cu vârste de peste 16 ani. Tinerii care vor să se imunizeze faţă de COVID-19 au la dispoziţie două zile şi o noapte şi trebuie să fie însoţiţi de un aparţinător adult - tutore legal, părinte sau bunic, potrivit news.ro.

Anunţul privind organizarea Maratonului Vaccinării Adolescenţilor a fost făcut, duminică, pe Facebook, de către unul dintre viceprimarii oraşului, Magdalena Trofin.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

"Maratonul va avea loc la Centrul de Vaccinare MEDIURG din strada Plugarilor, numărul 1, începând de luni de la ora 08:00 până marţi la ora 20:00, program non-stop. Adolescenţii care se vor adresa centrului deschis în cadrul acestei acţiuni vor fi imunizaţi cu vaccinul Pfizer, singurul vaccin împotriva COVID-19 autorizat pentru copii, dar numai pentru cei cu vârsta de peste 16 ani”, a scris viceprimarul pe reţeaua de socializare.

Aceasta a precizat că evenimentul este organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului.

Autorităţile din Ploieşti au organizat, în urmă cu două săptămâni, un maraton de vaccinare la stadionul din oraş, în cadrul căruia peste 5.000 de persane s-au imunizat.

În schimb, la centrul de vaccinate drive thru deschis în acest week-end în pararea celui mai mare mall din judeţ, amplasat lângă Ploieşti, s-au vaccinat, de joi până duminică, doar 1.307 persoane.