Wim Fissette crede că Naomi Osaka vrea să provoace o schimbare prin boicotarea conferinţelor de presă la French Open

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 31-05-2021 14:50

Wim Fissette, antrenorul jucătoarei japoneze de tenis Naomi Osaka, spune că sportiva îşi foloseşte statutul de superstar pentru a forţa schimbarea, prin controversatul ei boicot media la Roland Garros, informează lefigaro.fr, potrivit news.ro.

Oficialii de la Roland-Garros au ameninţat-o, duminică, pe Osaka, locul 2 mondial, cu descalificarea dacă va continua să boicoteze conferinţele de presă organizate după meciuri, despre care ea a spus că îi dăunează sănătăţii mintale.

"Naomi are ocazia să-şi folosească statutul pentru a aborda probleme şi a iniţia lucrurile", a declarat belgianul Wim Fissette, fost antrenor al Simonei Halep, pentru revista germană Der Spiegel.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Potrivit lui Fissette, Osaka "ştie că este important să vorbeşti cu presa” şi că nu boicotează mass-media "pentru ea însăşi”, ci pentru că este "îngrijorată de probleme fundamentale şi vrea să provoace o schimbare".

"În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în relaţiile lor cu presa. Deci, pur şi simplu nu sunt ameninţaţi imediat cu o sancţiune dacă nu se simt bine într-o zi", a explicat antrenorul.

După victoria de duminică împotriva Patriciei Maria Tig, locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4), Osaka trebuie să o înfrunte pe Ana Bogdan, locul 102 WTA, miercuri, în turul al doilea al French Open.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. Dacă va continua să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka riscă să fie chiar exclusă din competiţie.