Autoritățile din Republica Moldova au început să distribuie fermierilor, motorina primită din România

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 01-06-2021 08:59

După câteva săptămâni de incertitudine, Agenția Rezerve Materiale anunță că începe distribuirea ajutorului umanitar sub formă de motorină, acordat de către Guvernul României, fermierilor care au fost afectați de secetă anul trecut, scrie știri.md

- Cantitatea mai mare de 2.500 kg va fi livrată de către Î.M „Tirex-Petrol” S.A la un punct pasibil de recepţionare, unde capacităţile de recepţionare a agricultorilor permit;

- Cantitatea mai mică de 2.500 kg va fi ridicată de către agricultori la una din cele 27 Staţii de alimentare cu carburanţi, unde Î.M „Tirex-Petrol” S.A va amenaja Puncte Mobile de Distribuire a motorinei, după tabelul de mai jos.

Tabelul punctelor mobile de distribuire a motorinei la staţiile de alimentare cu combustibil a Î.M „ Tirex-Petrol” S.A, poate fi găsit pe site-ul agenției.

Totuși, instituția precizează că, prioritar, motorina va fi distribuită agenţilor economici – beneficiari finali de ajutorul umanitar, care sunt gata de recepţionarea motorinei, în scopul reducerii cheltuielilor.

Amintim că, în data de 24 mai, Moldova a recepţionat a doua tranşă de motorină din ajutorul promis de România, iar următoarea urmează să fie livrată ţării nostre îpână la sfârșitul zilei.

Ultimele două tranşe de combustibil vor ajunge în Moldova pe 7 și, respectiv, 14 iunie.

Citește și Motorina primită cadou din partea României, a ajuns motiv de ceartă cu agricultorii la Chișinău

Potrivit Agenţiei Rezerve Materiale, fermierii care au depus cererile pentru a beneficia de ajutor, îşi vor putea ridica motorina timp de două luni. Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cele 6.000 de tone de motorină vor ajunge la aproape 3.500 de agricultori. Fermierii vor primi câte 18,46 de litri de motorină pentru un hectar afectat de secetă.