Festivalul internaţional Canneseries va reveni în 2022 la perioada obişnuită

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-06-2021 15:28

Festivalul internaţional Canneseries, dedicat producţiilor de televiziune şi online, va reveni în 2022 la perioada obişnuită de desfăşurare alături de evenimentul MipTV, informează News.ro.

Cea de-a cincea ediţie a Canneseries va avea loc în perioada 1 - 6 aprilie 2022, în timp ce MipTV, longevivă piaţă internaţională de televiziune şi una dintre cele mai mari din lume, centrată pe achiziţii şi vânzări de programe, între 4 şi 6 aprilie.

Din cauza pandemiei, ediţiile 2020 şi 2021 au fost mutate în toamnă. A patra ediţie a Canneseries va avea loc între 8 şi 13 octombrie 2021, împreună cu Mipcom.

Canneseries va găzdui şi un program paralel de dezvoltare a serialelor. Nu a fost menţionat dacă toate evenimentele cuprinse vor avea loc cu prezenţă fizică sau dacă va exista şi un segment online.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun serial a fost câştigat de „Partisan”, dramă cu Fares Fares în rol principal, produs de Warner Bros. Scandinavia pentru Nent Group. Creat de Amir Chandin, recent a fost confirmat că serialul va avea un al doilea sezon.

„Red Light”, thriller a cărui acţiune are loc în Anvers, creat de actriţele Halina Reijn şi Carice van Houten, care au fost şi producătoare, a câştigat premiul pentru interpretare şi cel acordat de studenţi.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Selecţia Canneseries este coordonată de Albin Lewi, director artistic.