Vladimir Putin acuză: Ucraina este condusă de SUA, Germania și Franța

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 30-06-2021 16:55
Actualizat: 30-06-2021 18:05

Președintele rus Vladimir Putin consideră că președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a transferat Ucraina „sub control extern deplin”. Putin  consideră că omologul său „și-a dat țara sub control extern deplin” și „problemele cheie ale vieții Ucrainei sunt rezolvate nu la Kiev, ci la Washington” și, uneori, la Berlin și Paris, arată Interfax.

El a remarcat, de asemenea, atitudinea ostilă a conducerii ucrainene față de Rusia și „discriminarea” din această țară față de ruși, pe care a comparat-o cu utilizarea armelor de distrugere în masă.

Dar chiar și în această situație, Putin nu se opune categoric negocierilor cu Zelensky, dacă este clar în prealabil despre ce să discute la o posibilă întâlnire.

Când a fost întrebat de ce Ucraina nu a fost inclusă pe lista statelor ostile Rusiei, Putin a răspuns că nu crede că poporul ucrainean este ostil Rusiei.

Vezi și: Secretarul de presă al președintelui rus declară că Rusia nu vede vreun motiv pentru a elimina SUA de pe lista țărilor neprietenoase .