Ungaria dă de pământ cu Bruxellesul: 'Nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-07-2021 17:34
Actualizat: 07-07-2021 17:38

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit Reuters.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, Gergely Gulyas a declarat că Budapesta "va rezista presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli", adăugând că protejarea copiilor este unul dintre cele mai importante obiective, scrie agerpres.ro.

Citește și: FAKE NEWS produs de Dacian Cioloș: Comisia Europeană îl CONTRAZICE pe controversatul politician și spune că PNRR-ul Ungariei NU a fost suspendat

El a mai spus că, în afara Constituţiei din Ungaria, şi Carta Drepturilor Fundamentale din UE susţine că creşterea copiilor este datoria părinţilor.

Gergely Gulyas a denunţat ceea ce el a numit "campania fără precedent" împotriva Ungariei lansată de UE.

"Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum", a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Citește și: Va fi CIRC: Comisia Europeană a SUSPENDAT PNRR-ul Ungariei, anunță Dacian Cioloș, care a INIȚIAT demersul

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement.

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Citește și: Cristian Diaconescu DEZMINTE ce spune Dacian Cioloș cu privire la PNRR-ul Ungariei: 'Comisia Europeană nici nu a aprobat, nici nu a suspendat'

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.