Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FAKE NEWS produs de Dacian Cioloș: Comisia Europeană îl CONTRAZICE pe controversatul politician și spune că PNRR-ul Ungariei NU a fost suspendat

Dacian Cioloș a răspândit informații false, când a spus că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană, ceea ce ar putea duce la demiterea sa sau la o demisie de onoare! ”Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al lui Viktor Orban”, anunţa, triumfal, într-un mesaj pe Twitter, europarlamentarul Dacian Cioloş, precizând că acest fapt nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei.

Însă, vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei.

Citește și: Va fi CIRC: Comisia Europeană a SUSPENDAT PNRR-ul Ungariei, anunță Dacian Cioloș, care a INIȚIAT demersul

„Am verificat acum cu cabinetul președintelui și cu colegii responsabili de fondurile de redresare, de adoptarea și evaluarea planurilor. Nu există această știre că am oprit procesul, se desfășoară în continuare. Desigur, ne uităm la sistemul de control și audit din statele membre și decizia privind aprobarea planurilor individuale va fi luată de Consiliu prin majoritate calificată, nu e decizia Comisiei.”, a spus Jourova.

Cioloș se lăuda că Grupul Renew Europe din Parlamentul European, grup al cărui lider este, a cerut încă de săptămâna trecută suspendarea procedurii de aprobare a Planului de Redresare al Ungariei, pentru că nu există garanţii că banii vor ajunge la ungurii cinstiţi şi care merită, şi nu la apropiaţii premierulului Viktor Orban.

El a precizat că suspendarea aprobării Planului de redresare ungar nu înseamnă ”pedepsirea” Ungariei, ci a nu sponsoriza cleptocraţia lui Viktor Orban.

Citește și: Cristian Diaconescu DEZMINTE ce spune Dacian Cioloș cu privire la PNRR-ul Ungariei: 'Comisia Europeană nici nu a aprobat, nici nu a suspendat'

”Într-un Eurobarometru din iunie 2020, 87% dintre cetăţenii ungari chestionaţi au descris corupţia din Ungaria ca fiind larg răspândită. Ei merită banii pentru redresare, nu ginerele lui Orban”, afirma Cioloş.

Corupţia în Ungaria lui Orban este sistemică, iar regimul său nu recunoaşte juridicţia Parchetului European, continua Dacian Cioloş.

”Garanţia că banii contribuabililor europeni nu ajung în buzunarul greşit trebuie să existe înainte ca planul de 7,2 milliarde să fie aprobat”, a subliniat europarlamentarul român în știrea falsă despre Ungaria.

Citește și: Ungaria dă de pământ cu Bruxellesul: Nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum

Rămâne de văzut dacă i se va cere demisia sau va fi demis pentru o astfel de faptă extrem de gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.