VIDEO Ludovic Orban, despre moțiune: 'Nu se respectă Constituția, ăsta e adevărul! A și spus Dâncu că ei sunt bine-merci cu Cîțu'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-09-2021 22:40
Actualizat: 20-09-2021 23:43

Ludovic Orban recunoaște că nici măcar în Parlament nu se mai respectă Constituția țării! Întrebat, luni seara, de ce moțiunea depusă de AUR și USR-PLUS nu a mai ajuns la vot, președintele Camerei Deputaților a fost tranșant: cu sprijinul PSD, liberalii din tabăra care-l susține pe Florin Cîțu a blocat orice pas.

”O majoritate din BPR, cu sprijinul PSD, blochează programarea zilei de dezbatere și vot și folosesc ca pretex un conflict constituțional. CCR a decis foarte clar pe chestiunea asta, o moțiune depusă nu poate fi oprită. Există decizii ale CCR inclusiv pe interpretarea termenului de 3 zile de la citire. Spune foarte clar că nu poate să intervină procrastinarea, ci programarea cu celeritate.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban a anunțat viitorul premier PNL: 'Vă spun ca să o știți'

Nu se respectă Constituția, ăsta e adevărul! Eu le-am spus colegilor care m-au acuzat că grăbesc procedurile: ”bă, fraților, în statut, prima prevedere a membrilor PNL e să respecte Constituția și legile țării! Cum pot eu, ca președinte al Camerei, să nu respect Constituția? A și spus Dâncu că ei sunt bine-merci cu Cîțu.”, a explicat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.