Ludovic Orban strică visul unor parlamentari: 'Depunem un nou proiect de desființare a pensiilor speciale'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 05-05-2022 19:08
Actualizat: 05-05-2022 20:10

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, anunță că intenționează să depună în Parlament un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale oferite parlamentarilor.

„Nu ne lăsăm. Depunem săptămâna viitoare un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Să vedem ce vor face partidele din coaliția de guvernare, care dețin majoritatea și care controlează Curtea Constituțională. Vom fi atenți să nu mai poată apărea pretexte procedurale pentru declararea ca neconstituțională a legii”, a precizat Orban, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Scandal total la CCR: judecătorul Daniel Morar a plecat de la ședință și a cerut reluarea discuțiilor

Context

Curtea Constituțională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că modificarea legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul că eliminarea indemnizației de vârstă a parlamentarilor (cunoscută popular ca 'pensie specială') este neconstituțională. Argumentația judecătorilor CCR este că legea a fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor legale, ceea ce „denotă o atingere adusă însăși unei valori fundamentale a statului, și anume a caracterului său democratic”.

Vezi și: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost declarată neconstituțională. CCR: Legea fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor .