Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal total la CCR: judecătorul Daniel Morar a plecat de la ședință și a cerut reluarea discuțiilor

Daniel Morar

Curtea Constituțională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că modificarea legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul că eliminarea indemnizației de vârstă a parlamentarilor (cunoscută popular ca 'pensie specială') este neconstituțională. Argumentația judecătorilor CCR este că legea a fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor legale, ceea ce „denotă o atingere adusă însăși unei valori fundamentale a statului, și anume a caracterului său democratic”.

Judecătorul Daniel Morar le-ar fi cerut celor prezenți în ședință să fie amânată discuția legată de pensiile speciale ale parlamentarilor pentru a se mai aștepta o serie de detalii legate de acest dosar, însă fără succes pentru el.

În acel moment Daniel Morar a părăsit lucrările de la CCR, a declarat el pentru Digi24. El nu a luat în acest fel parte parte la votul legat de această speță, lucru care ar fi fost teoretic obligatoriu să-l facă, pentru că participase și la ședința publică în care s-a discutat acest dosar, iar fără semnătura acestuia pe minuta legată de acest dosar ar fi nulă de drept și nu ar putea fi aplicată.

Vezi și; Reacția PSD după decizia CCR privind pensiile speciale ale parlamentarilor: 'Vom repeta procedura de câte ori este nevoie'

Din perspectiva judecătorului Daniel Morar, aceste discuții ar trebui să se reia la CCR și întregul subiect legat de pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui rediscutat în cadrul Curții Constituționale de către toți cei 9 judecători, arată Digi24.

Vezi și: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost declarată neconstituțională. CCR: Legea fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.