Ucraina se revoltă: 'De ce Suedia și Finlanda pot intra în NATO, dar noi nu?'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 04-07-2022 14:31

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se întreabă retoric de ce Sudia și Finlanda au fost acceptate în NATO, iar pentru Ucraina ușile au fost închise.

Vezi și: Rusia amenință voalat Suedia și Finlanda: 'Se efectuează atacuri în primul rând asupra infrastructurii militare a inamicului dacă izbucnesc ostilitățile'

„În primul rând, mă bucur pentru suedezi și finlandezi și, în al doilea rând, întreaga narațiune, tot ceea ce ne-au spus partenerii individuali despre motivul pentru care este imposibil să ducem Ucraina la NATO, a fost pur și simplu anulată de aderarea Suediei și Finlandei. Ni s-a spus: Nu putem merge înainte la graniță, vom avea o frontieră comună cu Rusia. Vă rog, câți dintre ei sunt acum? - două mii de kilometri de granița comună, iar NATO va sta la porțile Sankt Petersburgului. Adică, toate aceste argumente despre motivul pentru care este imposibil să ducem Ucraina în Alianță s-au resetat. Asta am spus în mod constant, că au inventat toate acestea pur și simplu pentru a-și justifica refuzul de a ne integra", a spus Kuleba într-un interviu acordat LB.ua, relatează UKRINFORM.

Vezi și: Răspunsul șefului NATO la ameninţările lui Vladimir Putin către Finlanda şi Suedia

"De ce au făcut-o (n. r.: Uniunea Europeană), iar NATO nu a putut? Am propria mea versiune, dar istoria va judeca de ce s-a întâmplat acest lucru. La urma urmei, integrarea deplină a Ucrainei în Occident nu mai are alternativă. Iar Occidentul este, în special, Alianța Nord-Atlantică. Asta e o întrebare pentru ei. Ne-ați spus un lucru, acum Suedia și Finlanda au intrat. Este interesant de auzit cum veți justifica acum de ce Ucraina nu poate fi luată", a declarat șeful diplomației ucrainene.

Vezi și: Moment de cumpănă după cel de-Al Doilea Război Mondial! NATO: 'Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate' .