Joe Biden nu îi menționează numele lui Boris Johnson în prima reacție după demisia britanicului din fruntea Guvernului

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 07-07-2022 22:55
Actualizat: 08-07-2022 00:09

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat joi că ţara sa va continua "strânsa cooperare" cu Regatul Unit, mai ales în ceea ce priveşte Ucraina, într-un comunicat dat publicităţii după demisia prim-ministrului britanic Boris Johnson, care însă nu l-a menţionat pe acesta, notează AFP.

"Regatul Unit şi Statele Unite sunt cei mai apropiaţi prieteni şi aliaţi, iar relaţia specială dintre popoarele noastre rămâne puternică şi durabilă", a declarat Joe Biden. "Aştept cu nerăbdare să continuăm strânsa cooperare cu guvernul Regatului Unit, precum şi cu aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume, legat de o serie de priorităţi de primă importanţă", a adăugat el. "Acest lucru include menţinerea unei abordări puternice şi unite pentru a sprijini poporul ucrainean într-un moment în care se apără împotriva războiului brutal al lui Putin împotriva democraţiei sale, precum şi tragerea la răspundere a Rusiei pentru acţiunile sale", a continuat liderul de la Casa Albă.

Vezi si: Johnson, întâlnire secretă cu un fost agent KGB apropiat de Putin: fiul acestuia a ajuns în politica mare din Marea Britanie

Textul nu face nicio referire la Boris Johnson care şi-a anunţat joi demisia după o avalanşă de demisii din guvernul său şi numeroase scandaluri, mai scrie AFP.