Rușii mai fac un pas în față și intră în orașul Seversk: 'În câteva zile o să fie liber'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 13-07-2022 19:42

Forțele Republicii Populare Lugansk și ale Rusiei au intrat în orașul Seversk, iar în următoarele două zile poate fi eliberat, transmite TASS

"Vești bune: trupele noastre au intrat cu succes în limitele orașului Seversk (n. r.: oraș din Republica Populară Donețk, temporar sub controlul forțelor armate ale Ucrainei) și i-au forțat pe ucraineni să fugă în direcții diferite. Se pare că în câteva zile Seversk va fi liber", a spus ministrul adjunct al Afacerilor Interne al auto proclamatei republici Lugansk, Vitaly Kiselev, pentru sursa citată.

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușlin, a declarat miercuri că unitățile forțelor pro-ruse desfășoară o ofensivă în patru direcții pe pozițiile armatei ucrainene în Donețk, inclusiv Seversk.

Guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că forțele rusești "bombardează în mod constant întregul teritoriu liber al regiunii Donețk cu districtul Bakhmut suferind cel mai mult".

Potrivit lui Kyrylenko, o persoană a murit și alte cinci au fost rănite în acest oraș, care a fost în mare parte evacuat.

Vezi și: VIDEO – Rușii atacă masiv orașul Bakhmut: cerul este luminat de rachete trase în rafală de soldații lui Putin .