Rusia mizează pe teama Occidentului de o posibilă catastrofă nucleară la centrala de la Zaporojie (Institutul pentru Studiul Războiului)

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 07-08-2022 15:47
Actualizat: 07-08-2022 17:11

Rusia folosește centrale nucleare pentru a juca pe teama occidentală de catastrofă nucleară, titrează ultimul raport al institutului pentru studiul războiului din SUA (ISW). Rușii încearcă, de asemenea, să submineze voința Occidentului de a oferi sprijin militar contraofensivei ucrainene.

De asemenea, Federația Rusă folosește centrale nucleare pentru a juca împotriva temerilor occidentale legate de o catastrofă nucleară în Ucraina, mai arată Institutul pentru Studiul Războiului.

În plus, rușii încearcă în mod activ să submineze voința Occidentului de a oferi sprijin militar ucrainei și de a folosi centrala nucleară ca scut nuclear pentru a preveni atacurile asupra forțelor și echipamentelor rusești.

Potrivit analiștilor ISW, rușii au efectuat atacuri la sol limitate la nord-vest de Sloviansk, precum și la est și la sud de Bakhmut.

Rușii au efectuat, de asemenea, o serie de atacuri la sol, încercând să străpungă liniile defensive ucrainene la nord, vest și sud de Donețk.

În sud, rușii s-au apărat. Nu au existat atacuri ofensive.

Separat, ISW notează că activitățile partizanilor ucraineni și rezistența civilă îi dezamăgesc pe ruși.