Donald Trump este apărat de posibilul său succesor după perchezițiile FBI: 'O republică bananieră! Hunter Biden e tratat cu mănuși de copil'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-08-2022 15:50
Actualizat: 09-08-2022 22:09

Guvernatorul statului Florida Ron DeSantis a criticat percheziția FBI la casa fostului președinte Donald Trump.

"Percheziția este o altă escaladare a înarmării agențiilor federale împotriva adversarilor politici ai Regimului, în timp ce oameni precum Hunter Biden sunt tratați cu mănuși de copil. Acum, Regimul primește încă 87000 agenți IRS pentru a-i mânui împotriva adversarilor săi? Republica bananieră", a scris DeSantis pe Twitter.

Guvernatorul, care este văzut ca unul dintre principalii candidați republicani la alegerile prezidențiale din 2024, dacă se va lansa în campanie, s-a referit la investigația federală asupra lui Hunter Biden și la prevederea de 46 de miliarde de dolari din Legea privind reducerea inflației, care ar putea duce la angajarea a peste 80.000 de agenți IRS suplimentari.

DeSantis a fost un aliat al lui Trump, primind sprijinul fostului președinte în timpul primei sale candidaturi la funcția de guvernator în 2018. El candidează pentru realegere în acest an.

Trump a spus într-o declarație că este victima unei "ținte politice". Departamentul de Justiție și FBI au refuzat să comenteze pe această temă.