Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump este pentru moment favorit în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024 (sondaj)

donald trump

Fostul președinte Trump a obținut o majoritate confortabilă de voturi în sondajul de opinie al Conferinței de acțiune politică conservatoare (CPAC), menținându-și poziția de favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, relatează The Hill.

Organizatorii au anunțat la convenția CPAC din Texas că Trump a obținut 69% din voturi, urmat de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis (R), cu 24%. Trump și-a mărit avansul față de ultimul sondaj de opinie CPAC din februarie, când a primit sprijinul a 59 la sută dintre participanții la vot, față de 28 la sută pentru DeSantis.

Senatorul Ted Cruz (R-Texas) s-a clasat pe locul al treilea cu 2 la sută, în timp ce alte opțiuni au primit un sprijin de 1 la sută sau mai puțin.

Într-un sondaj ipotetic fără Trump în cursă, DeSantis a deținut conducerea cu 65 la sută. Donald Trump Jr. s-a clasat pe locul al doilea cu 8 la sută, Cruz pe locul al treilea cu 6 la sută, iar fostul secretar de stat Mike Pompeo pe locul al patrulea cu 5 la sută.

În pofida faptului că DeSantis a atras atenția ca o posibilă alternativă la Trump în calitate de candidat al Partidului Republican în 2024, Trump a dominat în mod constant sondajele informale de opinie ale CPAC de când a părăsit funcția anul trecut.

Trump a câștigat sondajul de opinie realizat la CPAC în februarie 2021, la aproximativ o lună după ce și-a încheiat mandatul, cu 55% din voturi, urmat de DeSantis cu 21%. El a primit un sprijin de 70 la sută în sondajul de opinie realizat la o a doua convenție CPAC în iulie anul trecut.

Între timp, DeSantis a rămas în mod constant pe locul al doilea, dar nu a reușit să depășească 30 la sută din susținere.

DeSantis a condus în rândul potențialelor opțiuni pentru a fi candidatul la vicepreședinție cu 43 la sută, urmat de guvernatorul Dakota de Sud, Kristi Noem (R), cu 9 la sută și Pompeo, cu 7 la sută.

Rata de aprobare a lui Trump în rândul participanților la CPAC a crescut la 99 la sută, cu două puncte mai mult decât în februarie. Nouă din 10 au declarat că aprobă cu tărie performanța lui Trump în calitate de președinte.

Mai mult de 60 la sută dintre alegători au enumerat integritatea alegerilor ca fiind cea mai importantă problemă, un semn al influenței lui Trump asupra partidului, în timp ce acesta continuă să susțină fără dovezi că frauda electorală l-a costat realegerea în alegerile prezidențiale din 2020.

Mai mult de jumătate dintre alegători au enumerat construirea unui zid la graniță și imigrația ca fiind una dintre cele mai importante probleme, în timp ce aproximativ 30 la sută au enumerat independența energetică și, respectiv, drepturile constituționale.

Rezultatele au arătat, de asemenea, că participanții la CPAC nu se așteaptă, în mare parte, ca președintele Biden sau vicepreședintele Harris să fie candidatul democrat în 2024.

O pluralitate de 37 la sută cred că guvernatorul Californiei, Gavin Newsom (D), va fi candidatul democrat, în timp ce 16 la sută se așteaptă ca fosta primă doamnă Michelle Obama. Biden a fost ales de 8 la sută, alături de fostul secretar de stat Hillary Clinton. Harris a fost aleasă de 4 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.