Vladimir Putin trimite trupe militare suplimentare la referendumurile din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-09-2022 09:50
Actualizat: 21-09-2022 09:58

Rusia va face totul pentru a asigura securitatea în cadrul referendumurilor din republicile Donbas, precum și din regiunile Zaporoje și Herson, și va sprijini decizia pe care o vor lua locuitorii acestor teritorii, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Parlamentele republicilor populare Donbass, precum și administrațiile militaro-civile din regiunile Herson și Zaporijjea, au decis să organizeze referendumuri privind viitorul acestor teritorii și au făcut apel la noi, la Rusia, cu rugămintea de a susține un astfel de pas.

Subliniez că vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să-și poată exprima voința", a declarat Putin într-un mesaj video transmis miercuri.

"Iar decizia privind viitorul nostru, care va fi luată de majoritatea locuitorilor republicilor populare Donețk și Lugansk, Zaporojie și Herson, o vom sprijini", a spus el.

Vezi și: Rusia mută și militar odată cu referendumurile din Estul Ucrainei: tehnică de ultimă generație și trupe proaspete pentru a asigura securitatea scrutinelor