Un agent FSB care pregătea atacuri teroriste împotriva unor piloți ucraineni reținut la Harkiv

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 15-03-2023 13:09

Departamentul de contrainformații din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un agent rus, în timpul unei operațiuni speciale de amploare desfăşurate la Harkiv.

Potrivit SBU, agentul pregătea atacuri teroriste împotriva cadrelor militare ale forțelor de apărare ucrainene. Acesta a fost reținut în timp ce încerca să transmită informaţii către agresorii ruşi.

Potrivit SBU, persoana reţinută monitoriza forţele de apărare ucrainene, în special mişcările de trupe.

LIVE TEXT Război în Ucraina, 15 martie 2023 - Rușii s-au dezlănțuit: explozii puternice în mai multe regiuni din Ucraina

"Piloții militari, comandanții forțelor speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și angajații Serviciului de Securitate se aflau în 'zona de atenție specială' a agentului inamic" - se arată în raport.

În apropierea uneia dintre clădirile în care sunt cazaţi militari ucraineni, a fost descoperit un depozit inamic cu explozibili, pe care agentul plănuia să îl folosească pentru a comite atacuri teroriste. Potrivit anchetei, agentul este un localnic recrutat în noiembrie 2022 de către Saliţev A.P., un reprezentant al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei din regiunea Belgorod.