Kuleba e sceptic când vorbește de ofensiva ucraineană de primăvară: îndemn la calm în fața puterilor mondiale

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 30-03-2023 23:06
Actualizat: 30-03-2023 18:41

Aliații Ucrainei nu ar trebui să ia în considerare contraofensiva din primăvară a forțelor armate ale Ucrainei drept decisivă, deoarece acest lucru ar putea afecta poziția ulterioară a Occidentului, transmite ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat Financial Times.

Publicația notează că mulți oficiali occidentali consideră contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei, care s-ar putea întâmpla în primăvară, ca un moment crucial pentru ca Ucraina să realizeze un progres și să iasă din "impasul de a primi asistență mai substanțială".

Potrivit lui Kuleba, o astfel de narațiune este periculoasă pentru Ucraina, deoarece dacă ofensiva eșuează, îi va întări pe acei oficiali occidentali care așteaptă compromisuri cu Rusia din partea Ucrainei.

"Trebuie să rezistăm prin toate mijloacele percepției contraofensivei ca o bătălie decisivă a războiului", a spus ministrul.

Context

Anterior, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că lupta Ucrainei pentru libertatea sa a trecut acum într-un moment crucial.

De asemenea, potrivit reprezentantului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Vadym Skibitsky, momentul decisiv în războiul pentru Ucraina va veni în această primăvară și la începutul verii.