Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean al Apărării: 'Contraofensiva va începe în aprilie-mai!'

ucraina armata

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei intenționează să lanseze o contraofensivă în primăvară - probabil că acest lucru se va întâmpla în aprilie-mai, a declarat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov, într-un comentariu pentru postul de radiodifuziune ERR.

Ministrul a făcut declarația în timp ce răspundea la întrebarea jurnaliștilor despre momentul în care tancurile germane Leopard vor apărea în prima linie. Potrivit lui Reznikov, acest lucru se va întâmpla în timpul contraofensivei,.

Reznikov a adăugat, de asemenea, că ofensiva ucraineană este planificată în mai multe direcții, menționând că condițiile meteorologice pot afecta începutul operațiunii. "În primăvară, pământul nostru este foarte umed. Cred că le vom putea vedea [tancuri leopard] în aprilie-mai", a spus ministrul.

Vorbind despre ofensiva în sine, ministrul a spus că în 2023 lumea va vedea "schimbări foarte pozitive pentru Ucraina". "Sunt sigur că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, așa cum s-a întâmplat deja în Kiev, Cernihiv, Sumy, Harkov, Herson", a adăugat el.

Ucraina, sprijinită cu tancuri

18 tancuri germane Leopard 2 au sosit pe 27 martie în Ucraina, pe care Germania a promis să le furnizeze. La sfârșitul lunii februarie, primul lot de tancuri Leopard 2 din Polonia a sosit în Ucraina. Pe 21 martie, Statele Unite au decis să transfere în Ucraina modele mai vechi de tancuri Abrams, deoarece acestea sunt deja disponibile pentru armata americană și pot fi livrate mai repede în zona de luptă. Potrivit ambasadorului Ucrainei în Franța, Vadym Omelchenko, la sfârșitul lunii ianuarie, țările occidentale au promis că vor transfera peste 300 de tancuri la Kiev. Ulterior, autoritățile germane au aprobat și transferul a 178 de tancuri Leopard 1 în Ucraina, pe lângă livrările anunțate anterior.

Șeful Pentagonului vorbește despre tancurile vechi ale Rusiei

Potrivit secretarului american al Apărării, Lloyd AustinRusia este obligată să recurgă la tancuri vechi de zeci de ani din perioada sovietică din cauza distrugerilor masive a vehiculelor blindate de către armata ucraineană. Ucraina a „subțiat” stocul rusesc de vehicule blindate, "într-un mod pe care nimeni nu și l-ar fi putut imagina", a declarat Austin la o audiere în Senatul american, relatează presa americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.