Darius Vâlcov e de negăsit - Poliția Capitalei anunță că încearcă să-l depisteze

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 02-05-2023 20:05
Actualizat: 02-05-2023 20:07

Poliția Capitalei anunță că desfășoară activități de depistare a lui Darius Vâlcov, după ce ÎCCJ l-a condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani.

Cel în cauză este condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, transmite Poliția Capitalei.

Așa cum stiripesurse.ro informa anterior, există indicii referitoare la faptul că Darius Vâlcov nu s-ar afla în România. Fostul ministru ar fi plecat în urmă cu mai mult timp în Italia, unde ar avea și o afacere.

Condamnarea lui Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită apelurile declarate de DNA şi de Darius Vâlcov împotriva deciziei ÎCCJ din februarie 2018 prin care Darius Vâlcov fusese condamnat la opt ani de închisoare.

Instanţa a decis să descontopească pedeapsa de opt ani de închisoare în pedepsele componente: patru ani pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani şi doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Darius Vâlcov pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

ÎCCJ a decis condamnarea lui Darius Vâlcov la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a contopit aceste pedepse, aplicându-i lui Darius Vâlcov pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare, acesta urmând să execute pedeapsa de şase ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a stabilit menţinerea măsurilor asiguratorii luate faţă de Darius Vâlcov până la concurenţa sumei de 6.200.000 de lei.

Decizia instanţei este definitivă.

Detaliile dosarului DNA, AICI!