Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Darius Vâlcov nu ajunge prea curând în închisoare - Fostul ministru ar fi în altă țară

Inquam Photos / George Calin
valcov

Fostul ministru de finanțe Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru trafic de influență și spălarea banilor, nu va ajunge prea curând în spatele gratiilor.

Potrivit unor surse judiciare, Vâlcov s-ar afla de mai mult timp în Italia, țară care deja găzduiește și alți români condamnați definitiv, pe care refuză să-i predea în baza mandatelor europene de arestare.

Potrivit Antena 3, Vâlcov ar avea inclusiv o afacere la Milano.

Condamnarea lui Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită apelurile declarate de DNA şi de Darius Vâlcov împotriva deciziei ÎCCJ din februarie 2018 prin care Darius Vâlcov fusese condamnat la opt ani de închisoare.

Instanţa a decis să descontopească pedeapsa de opt ani de închisoare în pedepsele componente: patru ani pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani şi doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Darius Vâlcov pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

ÎCCJ a decis condamnarea lui Darius Vâlcov la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a contopit aceste pedepse, aplicându-i lui Darius Vâlcov pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare, acesta urmând să execute pedeapsa de şase ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a stabilit menţinerea măsurilor asiguratorii luate faţă de Darius Vâlcov până la concurenţa sumei de 6.200.000 de lei.

Decizia instanţei este definitivă.

Detaliile dosarului DNA, AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.