Teama falimentelor băncilor din SUA nu se oprește! Mai multe bănci care au oferit în trecut servicii cripto au înregistrat scăderi uriașe

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 04-05-2023 13:07
Actualizat: 04-05-2023 17:20

Prețurile acțiunilor mai multor bănci regionale din Statele Unite au scăzut în tranzacțiile după orele de program pe 3 mai, în ciuda faptului că președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a numit sectorul bancar „sănătos” și „rezistent” cu câteva ore înainte.

O astfel de bancă regională, PacWest Bancorp, a scăzut cu 52,5% în tranzacțiile după orele de program, după ce Bloomberg a raportat că banca va explora opțiuni strategice pe 4 mai. A fost văzută de unii ca o altă bancă care ar putea scădea pe fondul unei crize bancare din SUA , conform cointelegraph.com.

Banca are în vedere o vânzare sau o strângere de capital, a spus Bloomberg, citând persoane familiare cu chestiunea.

Între timp, Western Alliance Bancorp (22,4%), Metropolitan Bank (16,2%) și HomeStreet (7,8%) s-au numărat printre celelalte bănci regionale cele mai afectate.

Metropolitan Bank a oferit o dată servicii firmelor cripto, dar și-a închis verticala activelor digitale în ianuarie, deoarece firma nu era mulțumită de modul în care se dezvolta industria criptomonedei.

Western Alliance Bancorp a integrat , de asemenea , soluții de plată bazate pe blockchain pentru baza sa de clienți din filiala blockchain și a activelor digitale a companiei .

Încercarea lui Powell de a potoli preocupările legate de sectorul bancar a venit în momentul în care a anunțat că Rezerva Federală va majora ratele dobânzilor cu încă 25 de puncte de bază:

„Condițiile din sectorul [bancar] s-au îmbunătățit în general de la începutul lunii martie, iar sistemul bancar din SUA este solid și rezistent. Vom continua să monitorizăm condițiile din sector.”

Powell a adăugat că Fed „s-a angajat să învețe lecțiile potrivite din acest episod și vom lucra pentru a preveni ca evenimente ca acestea să se repete”.

Colapsul First Republic Bank a fost al doilea cel mai mare faliment bancar din ultima perioadă în SUA. Problemele au apărut pentru prima dată pe 26 aprilie, când a izbucnit știrea despre o administrare judiciară a guvernului, ceea ce a făcut ca prețul acțiunilor băncii să scadă cu 20% în câteva ore.