Kuleba șterge pe jos cu Orban, după ce i-a cerut să negocieze cu Putin: Asta e o logică perversă

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 03-06-2023 15:50

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a răspuns premierului ungar, Viktor Orbán, care a sugerat Ucrainei să renunţe la contraofensivă și să înceapă negocierile cu Federația Rusă - scrie ziarul Korespondent.

"Aceasta este o logică perversă, o logică bolnavă, care a eșuat complet în perioada 2014-2022, scrie Rador.

Dacă vrei să ajuți, folosește-ți conexiunile și contactele și convinge-l pe Putin să părăsească Ucraina" - a declarat Kuleba. Amintim că, într-un interviu acordat, vineri, postului de radio de stat ungar, premierul Orbán a vorbit despre "pierderile grele pe care le va suferi Ucraina" în timpul contraofensivei și a făcut apel la negocieri cu Moscova.

Indonezia a propus un plan de pace fierbinte, respins însă de Kiev

Indonezia propune o zonă demilitarizată și un referendum organizat de ONU în zonele disputate de ruși și ucraineni în cadrul unui plan de pace pentru Ucraina.

Ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, a propus sâmbătă un plan de pace pentru războiul din Ucraina. Propunerea a fost făcută în fața oficialilor din domeniul apărării din întreaga lume, reuniți la Singapore. Planul indonezianului are mai multe puncte, inclusiv o încetare a focului „pe pozițiile actuale" și stabilirea unei zone demilitarizate prin retragerea la 15 kilometri de la poziția fiecărei părț