Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia vine cu planul fierbinte care ar putea aduce pacea în Ucraina: Oamenii Putin și Zelenski ar fi coordonați de ONU!

Facebook
Volodimir Zelenski armata Ucraina

Indonezia propune o zonă demilitarizată și un referendum organizat de ONU în zonele disputate de ruși și ucraineni în cadrul unui plan de pace pentru Ucraina.

Ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, a propus sâmbătă un plan de pace pentru războiul din Ucraina. Propunerea a fost făcută în fața oficialilor din domeniul apărării din întreaga lume, reuniți la Singapore. Planul indonezianului are mai multe puncte, inclusiv o încetare a focului „pe pozițiile actuale" și stabilirea unei zone demilitarizate prin retragerea la 15 kilometri de la poziția fiecărei părți.

Zona demilitarizată ar trebui să fie monitorizată de o forță de menținere a păcii desfășurată de Națiunile Unite. De asemenea, planul prevede organizarea de către ONU a unui referendum „pentru a stabili în mod obiectiv dorințele majorității locuitorilor din zonele disputate", potrivit Reuters.

Propunerea Indoneziei vine în urma vizitei președintelui indonezia Joko Widodo la Moscova și Kiev, unde s-a oferit să joace rolul de mediator.

Președintele ucrainean Volodimr Zelenski a propus un plan de pace în 10 puncte, care presupune ca Rusia să își retragă toate trupele din Ucraina. Consilierul ucrainean Ihor Zhovkva a declarat că Ucraina nu este interesată de o încetare a focului care să consfințească toate câștigurile teritoriale rusești.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.