Biroul Electoral Central, sfidat în teritoriu

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 26-10-2014 15:45
Actualizat: 26-10-2014 16:31

Biroul Electoral Central s-a pronunţat deja de 9 ori în problema pliantului, distribuit prin poştă, care anunţă că Iohannis vrea să taie pensiile. BEC a desfiinţat deciziile Birourilor Electorale Judeţene care au stabilit că pliantele sunt ilegale (Arad, Brăila, Mureş) şi a menţinut deciziile Birourilor Electorale Judeţene care au considerat pliantele legale. Cu toate acestea, pliantul-problemă continuă să fie declarat ilegal în teritoriu.

Ca urmare a plângerii formulate de Alianța Creștin-Liberală Timiș, Biroul Electoral Județean Timiș a dispus "încetarea difuzării către public, precum și înlăturarea pliantelor defăimătoare la adresa candidatului Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis". BEJ Timiș a decis că aceste materiale "contravin ordinii de drept, având inserate o serie de informații false, ce nu au un corespondent în programul electoral al candidatului ACL".

Dincolo de victoria de etapă a ACL Timiş, în cazul în care decizia BEJ Timiş va fi contestată la BEC, pliantele vor fi declarate din nou legale, la fel ca în cazurile precedente.

Citeşte şi: Războiul ACL-PSD, faza pe pliante. BEC dă lovitura decisivă