Reacţia oficială a PNL pe tema modificării Codului fiscal

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 19-02-2015 15:35
Actualizat: 19-02-2015 20:17

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a luat poziţie faţă de propunerile Guvernului Ponta de modificare ale Codului Fiscal. Liberala susţine că noul Cod fiscal propus de Guvern reprezintă un număr de magie propagandistică, în contextul în care nu există o proiecţie a veniturilor bugetare. Adevărul este că PSD va compensa orice măsură liberală cu alte zece măsuri de împovărare a populației și a mediului de afaceri mai spune Gorghiu, care a precizat că PNL va prezenta, în curând, programul său de guvernare.

Citeşte şi: EXCLUSIV - Noul Cod Fiscal / DOCUMENT

"Sunt întrebată de ce nu am exprimat un punct de vedere referitor la noul Cod fiscal, propus de guvernarea PSD. Răspunsul este simplu, sunt un om serios, nu cred în iluzii. Atât timp cât nu există o proiecție a veniturilor bugetare, avem de-a face cu un nou număr de magie propagandistică: ni se arată ceea ce dorim să vedem și ni se ascunde realitatea. Adevărul este că PSD va compensa orice măsură liberală (dacă nu rămâne, cel mai probabil, la stadiu de promisiune) cu zece de împovărare a populației și a mediului de afaceri.
Nu doresc să contribui la strategia lui Victor Ponta, maestru în iluzionismul politic, de a deplasa atenția de la faptul ca nu se gândește să-și dea demisia din pricina deficitului imens de credibilitate, la care a contribuit și cazul de corupție în care sunt implicați prietenii și rudele Prim-ministrului. Realitatea este că Victor Ponta a predat cheile Palatului Victoria consultanților săi de imagine, așa cum prietenii domniei sale au devenit gestionarii afacerilor cu fonduri de stat.
PNL va prezenta, în curând, programul său de guvernare care se susține pe trei coloane principale: taxe mici, eliminarea birocrației și creșterea sancțiunilor pentru evaziune. PSD, ca partid socialist, nu are specializarea politică necesară pentru a face reforme fiscale, care să reziste în timp, nici acum, nici altă dată. Dacă vrei să cumperi carne intri la măcelărie, nu te duci la cofetărie.
PS: Premierul a uitat și azi să ne spună unde este milionul de locuri de muncă nou înființate și cele 10 miliarde de euro investiții noi", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.