Adriana Săftoiu îl lasă mască pe Traian Băsescu: Noi dezvăluiri făcute la PRO TV

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 31-05-2015 11:00
Actualizat: 01-06-2015 05:24

Invitata la “Dupa 20 de ani” de la PRO TV, Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential si pentru mult timp unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Traian Basescu a vorbit despre modul controversat in care acesta a promovat-o pe Elena Udrea.

Citește și: Adriana Săftoiu: Cum 'abuza' Traian Băsescu de Serviciile Secrete și cum era 'abuzat'

„Elena Udrea a fost alegerea presedintelui”, spune Adriana Saftoiu, si o surpriza totala pentru ceilalti consilieri ai sefului statului. Autoarea „Cronica de Cotroceni” spune ca in acel moment, Udrea avea o mare problema pe partea de imagine, din cauza sotului ei, pe care in trecut Basescu il atacase in repetate randuri.

Citește și: Rusia lovește dur în România: A declarat indezirabile 5 personalități / DOCUMENT

„Presedintele Romaniei din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanti ai PSD in 2000-2004, a avut nenumarate conferinte de presa unde vorbea despre mafia lui Adrian Nastase – erau Bittner, Petrache si Cocos si era intotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din dscursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur ca domnul Cocos dispare din discurs usor-usor la inceputul lui 2004. Intre timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primaria Capitalei. Dar memoria presei e selectiva, alege exact ce ii trebuie cand ii trebuie. Eram sigur ca atunci cand o vom anunta pe Elena Udrea va aparea aceasta discutie privind faptul ca e sotia domnului Cocos, asa s-a si intamplat dar a fost asumat de catre presedinte”, spune Adriana Saftoiu.

Citește și: Omar Hayssam spune totul despre relația sa cu Băsescu: Am avut o înțelegere

Fostul consilier prezidential a vorbit si despre atmosfera „toxica” de la Cotroceni. „Era o tensiune, presedintele ne suspecta ca n-o integram. Eu una, mai devreme decat publicul, am inteles foarte repede ca Elena Udrea era proiectul politic al presedintelui. Tristetea era ca n-o spunea, asumat. Daca o spunea in 2005 asa cum a facut-o in al doilea mandat, am fi inteles mai bine ce aveam noi de facut acolo. Dar era un permanent repros ca nu reusim sa o integram.”

Citește și: Germania îl refuză ca ambasador pe Emil Hurezeanu?

Concluzia Adrianei Saftoiu: „Cum spun in carte, cred ca doamna Udrea, desi nu e de acord cu mine, a avut un ghinion ca l-a avut consultant pe Traian Basescu. Eu cred ca am fi reusit sa ne integram mult mai bine daca nu ar fi intervenit spiritul, temperamentul lui Traian Basescu.”