Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lovește dur în România: A declarat indezirabile 5 personalități / DOCUMENT

basescu putin

Rusia lovește dur în România! Liderii de la Moscova au interzis accesul pe teritoriul Rusiei a 5 personalități din România. Este vorba despre Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă în timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Tiberiu Liviu Chondon, şeful Statului Major al Forţelor Navale şi Gheorghe Haţegan, director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.

Citește și: Prima reacție a lui Iulian Chifu, fostul consilier al lui Băsescu, declarat indezirabil de Rusia

Mark Rutte, șeful diplomației olandeze, a declarat că ministerul pe care îl conduce a primit de la Kremlin o listă cu 80 de oficiali din statele membre ale Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia. Printre cei 80 se numără și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Citește și: Eugen Tomac, declarat indezirabil în Rusia: Această țară e tentată în a duce un război asimetric

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat Mark Rutte, ministrul olandez de externe. El a mai susținut că această listă ”nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional” deoarece Rusia a întocmit-o ca reacție față de sancțiunile adoptate de UE împotriva sa, ca urmare a sancțiunilor destabilizatoare ale Rusia împotriva Ucrainei.

Conform unei surse din diplomația europeană citată AFP, în ultimele luni liderii de la Kremlin au refuzat viza de intrare mai multor politicieni europeni , însă până acum guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial.

DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTAT AICI

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.